Do czego służy piekarnik żeliwny?

Gotowanie to maja pasja od dzieciństwa. Uwielbiam kuchnię włoską, śródziemnomorską. Dlatego otworzyłam mała restauracyjkę we włoskich klimatach. Z zawodu jestem kucharzem, mam tez ukończonych wiele specjalistycznych kursów kulinarnych. Pracowałam też w kilku świetnych restauracjach. Pragnęłam jednak mieć swoją restaurację i być szefem dla siebie.

Żeliwny piekarnik do włoskiej restauracji

piekarnik żeliwnyMoja restauracyjka jest mała ale bardzo urokliwa. Klienci bardzo lubią i chwalą moje potrawy. Chcąc jeszcze bardziej bardziej urozmaić menu kupiłam piekarnik żeliwny. Piekarnik wykonany był z żeliwa najwyższej jakości, posiadał drzwiczki otwierane do góry. Był przystosowany do zabudowy do pieca kaflowego, który miałam w kuchni w restauracji. Był wyprodukowany w Polsce, co mnie bardzo ucieszyło. Piekarnik był żeliwny i charakteryzował się dużą wytrzymałością, odpornością na działanie wysokich temperatur i miał mi  posłużyć na długie lata. Byłam bardzo zadowolona z zakupu, piekarnik został zamontowany. Firma, w której kupiłam piekarnik miała wieloletnią tradycję w branży zduńsko – kominkowej. Otrzymałam od niej sprawdzony wyrób a także fachowe doradztwo od wykwalifikowanych specjalistów, posiadających wiedzę i wieloletnie doświadczenie. W piekarniku piekłam oczywiście najlepsza włoska pizzę, włoski chleb, mięsa i inne włoskie specjały.

Zakup żeliwnego piekarnika do mojej włoskiej restauracji okazał się strzałem w dziesiątkę. Dzięki niemu urozmaiciłam moje menu, potrawy w nim przygotowywane były przepyszne, smaczne. Z piekarnika żeliwnego przepyszne były pieczone młode ziemniaczki z włoskimi przyprawami i szynka z ziłami. Klienci byli zachwyceni nowymi potrawami pieczonymi w piekarniku. Piekarnik nie był tani ale zakup naprawdę się opłacił.