Poszukiwania aromatycznej bazylii do rosołu

Już od dawna chciałam nauczyć się gotować. Chociaż wszyscy się z tego śmiali, ja się zawzięłam. Ostatnio wzięłam na swój „kuchenny warsztat” rosół. Wiedziałam, że rosół nazywany jest „królową zup” i trochę głupio mi było, że nie umiem go ugotować. Od mojej przyjaciółki dostałam przepis na rosół. Według tego przepisu pod koniec gotowania powinnam dodać do rosołu odrobinę suszonej bazylii.

Zalety wybranej aromatycznej bazylii do rosołu

aromatyczna bazylia do rosołuNie miałam w domu takiej przyprawy, dlatego musiałam udać się do sklepu, aby ją kupić. Okazało się, że w supermarkecie, który znajdował się blisko mojego miejsca zamieszkania, można kupić taką przyprawę. Była to naprawdę najbardziej aromatyczna bazylia do rosołu. Kiedy przyglądałam się jej na półce, zaczepiła mnie inna klientka i powiedziała, że ona bierze od razu kilka opakowań tej bazylii, ponieważ jest to niezwykle zdrowa i naturalna przyprawa, z której lubi korzystać. Długo zachowuje ona świeżość nawet po otwarciu opakowania. Najważniejsze jest jednak to, że nie zawiera ona GMO, ani innych sztucznych konserwantów, które mogłyby wpłynąć na jej pyszny smak. Zachęcona tak pozytywną opinią tej przypadkowej skądinąd kobiety, ja również zdecydowałam się dłużej nie wahać i natychmiast zakupiłam duże opakowanie tej przyprawy. Szybko przekonałam się, że to była bardzo dobra decyzja.

Wybrana przeze mnie bazylia była naprawdę aromatyczna. Miała piękny zapach, który najlepiej było czuć, kiedy dodawało się ją do gorących dań. Wtedy po kilku minutach nabierały one delikatnego, ziołowego posmaku. Jednocześnie przy zachowaniu odpowiednich proporcji bazylia nie dominowała smakiem w rosole, co również było bardzo istotne. Teraz często korzystam z tej przyprawy do rosołu. Dodaję ją czasami także do innych zup.