Uniwersalny stół cateringowy szeroki

Przy organizacji przyjęć, konferencji lub spotkań biznesowych ważny jest nie tylko dobór odpowiedniej sali, ale również stołów cateringowych. Najlepiej zdecydować się na takie, które będą dobrze prezentowały się zarówno wewnątrz pomieszczenia, jak i na zewnątrz budynku. Stanowią one świetne miejsce na przekąski słone lub słodkie. 

Stoły cateringowe – charakterystyka

stół cateringowy szerokiMeble cateringowe powinny charakteryzować się przede wszystkim łatwością przetransportowania w różne miejsca. Poza tym muszą być one także atrakcyjne wizualnie. Najlepiej zdecydować się na te lekkie, które łatwo ustawiać w rozmaitych konfiguracjach. Ze względu na różny charakter imprez, istnieje kilka ich rodzajów. Jednym z najpopularniejszych są stoły koktajlowe cechujące się niewielkimi, okrągłymi blatami, a także wysokimi nóżkami. Oczywiście na rynku dostępne są również modele w większych rozmiarach oraz o różnych kształtach, na przykład prostokątny stół cateringowy składany. Dodatkowo materiały, z jakich są one wykonane powinny być dobrej jakości. Tego typu stoły niestety są podatne na uszkodzenia, dlatego też powinny cechować się dużą odpornością na nie. Ich wersje rozkładane stanowią niezwykle funkcjonalne oraz wygodne rozwiązanie. Dużą ich zaletą jest możliwość złożenia do niewielkich rozmiarów, ułatwiających zarówno ich przechowywanie, jak i transport. Ponadto powinny być one wyposażone w specjalną blokadę chroniącą przed niechcianym złożeniem.

Profesjonalne wyposażenie pomieszczenia czy to weselnego, czy też konferencyjnego może stanowić nie lada wyzwanie. Jego podstawę stanową stoły, na których to podczas przyjęć znajdują się rozmaite potrawy, przekąski oraz desery, a wypadku formalnych spotkań biznesowych można położyć na nie m.in. teczki z dokumentami oraz kawę.